ایستگاه هفتم مربیانه با مضمونشناسی در دنیای رسانهها

- دستهبندی: اخبار دورهها و جلسهها
- تاریخ:
هفتمین جلسه از دوره مبانی مربّیگری تربیت رسانهای «مربّیانه» با حضور استاد حسین حقپناه معلم و پژوهشگر حوزه نوجوان و رسانه و مولف کتاب درسی تفکر و سواد رسانهای صورت برخط برگزار شد.
این جلسه که در روز شنبه بیست و هفتم بهمنماه در بستر پیامرسان شاد و با حضور چندهزارنفری معلمان و فعالان عرصه تعلیم و تربیت برگزار شد به موضوع مضمونشناسی دنیای رسانهها پرداخت.
در این جلسه استاد حقپناه به مضمونها، ترندها و مسائل اصلی دنیای رسانهها پرداخت. در ابتدای جلسه ایشان به موضوع سینمای ابرقهرمانی پرداخته و تاریخچه آن را بررسی کرد. سپس آسیبها و چالشهای این موضوع را در نوجوانان بیان نموده و گفت: «یکی از مهمترین چالشهای این مساله بازار پردازی است. سینمای ابرقهرمانی مخاطب را به دنبال خود میکشد و مخاطب را غرق این فضا نگه میدارد.» استاد حقپناه در پایان این موضوع به ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از آسیب نوجوانان پرداخته و گفت: «توجه به ردهبندی سنی آثار سینمایی، جلوگیری از مداومت نوجوان بر استفاده از آنها و توجه به علایق نوجوان از جمله نکات کلیدی در جلوگیری از آسیب هاست.»
ایشان در ادامه به آثار شرقی دنیای رسانه پرداخت و راجع به پلتفرم تیکتاک، انیمههای ژاپنی و موسیقی کرهای نکاتی را بیان نمود. استاد حقپناه افزود: مدل آثار رسانهای شرقی از همان مدل هالیوودی تبعیت میکند. با این تفاوت که تا حدی مدلها و نمادهای شرقی وارد آن شده است. ایشان در ادامه به موسیقی کرهای اشاره کرده و مکانیزم نفوذ این موسیقی در نوجوان و تغییر علایق، شناخت و باورهای او را مورد تحلیل و بررسی قرار داد.
استاد حقپناه در نهایت به سینمای ایران پرداخته و گفت: «با بررسی نکات تربیتی در آثار سینمای ایران در مییابیم که در این آثار غالبا مسائل اقتصادی مورد توجه قرار میگیرد و توجهی به مسائل تربیتی وجود ندارد. لذا باید نکات لازم را در استفاده از این آثار رسانهای مدنظر قرار داد.»