چهارمین جلسه مربّیانه با محوریت داستانشناسی

- دستهبندی: اخبار دورهها و جلسهها
- تاریخ:
چهارمین جلسه از دوره مبانی مربّیگری تربیت رسانهای «مربّیانه» با حضور استاد سعید مدرسی معلم و پژوهشگر حوزه تربیترسانهای صورت برخط برگزار شد.
این جلسه که در روز سهشنبه شانزدهم بهمنماه در بستر پیامرسان شاد و با حضور چندهزارنفری معلمان و فعالان عرصه تعلیم و تربیت برگزار شد به موضوع داستانشناسی پرداخت.
در ابتدای این جلسه دکتر سعید مدرسی به علت جذابیت داستان پرداخته و گفت: علت جذابیت این است که ما با داستان همراهی میکنیم و چون ذاتا ذهن ما علاقمند به کشف مجهول است و داستان در یک سیری روند رسیدن به مجهول را برای ما مشخص میکند، این سیر برای ما جذاب است.
ایشان در ادامه به اثرات هیجانی داستان پرداخته و گفت: یکی از نکات قابل توجه در داستانشناسی این است که هر داستانی کدام یک از قوای ما را تحریک میکند و تحریک هر یک از این قوا چه اثراتی برای ما دارد؟ به طور مثال فیلم هریپاتر قوه وهمی ما را تحریک میکند و یا فیلمهای اکشن قوه غضبیه ما را تحریک مینمایند و به طور کلی هریک از ژانرهای داستانی متناسب با یک قوهای از قوای ماست.
دکتر مدرسی در ادامه به بررسی عناصر داستان و ضرورت توجه به آنها در تربیت رسانهای پرداخته و در آخر به تفاوت قصههای قرآنی با داستانهای مدرن اشاره کرد و افزود: داستانهای مدرن با قصههای قرانی شباهتها و تفاوتهایی دارند؛ اما تفاوت اصلی آن دو این است که در قصههای قرآنی هدف صرفا سرگرمی مخاطب نیست.